Lifestyle

stresshantering återhämtning livsstilsanalys

LifeStyle

Analys av hälsa och levnadsvanor

Hälsoanalys eller livsstilsanalys, kärt barn har många namn, oavsett vilket namn du vill använda kan en analys av dina levnadsvanor vara till stor hjälp när det kommer till en hälsosam och hållbar livsstil. En livsstilsanalys kan hjälpa oss förstå vår egen hälsa och hjälpa oss förstå styrkor och svagheter när det kommer till den egna livsstilen.

Många har koll på att levnadsvanor i form av fysisk aktivitet och kost är två viktiga delar i ett hälsosamt liv, men många glömmer bort att hur vi hanterar och reagerar på daglig stress och återhämtning är minst lika viktigt.

Med vår livsstilsanalys får du en helhetsbild av din hälsa och redskapen du behöver för att utveckla och bibehålla din hälsa över tid!

 

Stresshantering
För många är stress synonymt med dåligt, men faktum är att det finns gånger då stress är bra. Att förstå sina stressnivåer och vad som påverkar dessa hjälper oss dels skilja på positiv kontra negativ stress. Om i vi vet vilken typ av stress det är kan vi hantera den på rätt sätt!

 

Återhämtning
Bra sovvanor är en stor del i återhämtning. Vi behöver alla återhämta oss för att orka med vardagen. Faktum är att återhämtning är ett viktigt komplement till träning och i motverkandet av stress i kroppen!

 

Fysisk aktivitet
Att motionera är enkelt, men att göra det på rätt sätt är svårare! Om fysisk aktivitet inte är en del av din livsstil är det viktigt att den blir det, men vägen dit måste också gå rätt till.
Vi hjälper dig skapa hållbara motionsrutiner som du kan utveckla under en längre tid. Vår utarbetade kunskap kring kroppen och rörelse gör även att vi kan hjälpa dig med att ta fram övningar som passar din specifika situation och minskar skaderisken!

 

Delarna i vår livsstilsanalys hjälper dig på vägen till ett hälsosamt, hållbart och smärtfritt liv! Vi tittar på dina levnadsvanor, din hälsostatus och tar sedan fram en plan anpassad efter ditt liv och din vardag!

 

Vill du ta tag i din hälsa, eller vill du kanske få tips på hur du kan utveckla den ytterligare? Boka in en livsstilsanalys hos AktiveraKliniken!